Wespen kunnen nare beestjes worden, vooral wanneer ze prikken. Wanneer je er ook nog allergisch voor bent, kan het gevaarlijke gevolgen hebben. Wespen bestrijden vraagt om deskundig aanpak. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je het zelf aanpakt, maar dan is een klus op zich. Het wordt dan ook zeker afgeraden.

De invlieg opening afsluiten? Niet doen!

Je kunt denken dat het probleem opgelost is als je de invlieg opening van een wespennest afsluit, dan heb je het erg mis. Je veroorzaakt nu een groter probleem omdat wespen er altijd uit kunnen komen en krijgen het gevoel dat ze de wespennest moesten verdedigen. Wanneer ze horizontale vliegbewegingen maken, zijn ze bezig met verdediging en dit kan leiden tot wespensteken! Met deze beweging zenden ze ook een signaal van gevaar af naar andere wespen en hoera, een nieuw probleem is geboren!

Het is daarom raadzaam om een specialist in te schakelen bij de aanpak van wespenbestrijding. Zij weten precies hoe ze te werk moeten gaan zonder de wespen enig signaal van gevaar af te geven.

Bijen en hommels zijn beschermde diersoorten en mogen niet bestreden worden met middelen. Deze insecten zorgen voor de bestuiving van planten en gewassen en worden momenteel met uitsterven bedreigd. Bij overlast wordt enkel de nest verplaatst van zijn plek.